Læs mere om

Alle nye familier bliver kontaktet af en af de 'gamle' forældre i Koglerne.

Det er vigtigt at føle sig godt modtaget som ny familie, og der kan opstå spørgsmål hen ad vejen, som 'gamle' kogleforældre måske kan være behjælpelige med.

Vi er en børnehave, der vægter udelivet højt og er ude mange timer dagligt i al slags vejr. Det slider på tøj og sko/støvler. Mudrede flyverdragter, røde kinder og sorte negle hører til.

Tøj og sko er vigtige overvejelser. Og i regnfulde perioder bruges en del skiftetøj:

Regnbukser over ikke vandtætte flyverdragter kan være en god idé på våde dage/vinterdage, men der skal være plads til bevægelse, så køb dem store nok.

Køb altid overtræks- og regnbukser med elastik, der kan sættes fast under støvlen.

Sko og støvler, der støtter godt omkring anklerne og er skridsikre, når der løbes i ujævnt terræn, op og ned af bakker, ved balancegang på træstammer, ved klatring i træer mm.

Gummistøvler er sjældent behagelige at have på en hel dag, da foden ikke kan ånde, og strømperne derfor bliver våde indefra. Støvler med vandtæt og åndbar membran eller læderstøvler med vandafvisende voks er at foretrække.

Uhensigtsmæssigt fodtøj kan betyde, at barnet undgår fysisk udfoldelse, det der ellers skulle være en naturlig del af hverdagen såsom løb, fælleslege med lidt fart på og klatring.

Tøjet må ikke sidde stramt, da blodcirkulationen hindres, og så er det ikke sjovt at bevæge sig. Tøjet må heller ikke være for stort; det er besværligt.

Når det bliver varmere i vejret, er det godt med lange bukser i bomuld og bluser med lange ærmer. Vi har brændenælder, torne, flåter, pinde og grene, der svirper, og det hæmmer den fysiske udfoldelse for børnene, når de hele tiden skal "passe på". Sandaler, hvor pinde kommer op mellem tæerne, er ikke hensigtsmæssige - det gør simpelthen ondt! Lukkede sko er bedst.

Vi kan bevæge os rundt i skoven på flere områder med børnene, hvis I følger ovenstående.

Husk, at det er forældrene, der bestemmer, hvilket tøj deres barn skal have på om morgenen. Vi vil gerne vejlede, hvis I er i tvivl.

 

Allerede fra april kan solen begynde at varme godt, så der begynder solcremeperioden.

Forældrene giver deres barn solcreme på om morgenen, og vi smører på igen senere på dagen.

Hvert barn skal i perioden have en lille solcreme i det hvide hus til brug om eftermiddagen.

Myggespray kan evt. sprayes på ved parkeringspladsen, så undgår I lugten i bilen.

Rengøring
Forældrene til hvert barn har hver 26. uge ansvaret for at gøre rent i weekenden i vores lokaler i det hvide hus. I sommerhalvåret har rengøringsvagten også ansvaret for at slå græsset omkring det hvide hus.

Vi har valgt denne ordning af økonomiske årsager.

Arbejdsdage for forældre
Vi har i Koglerne to arbejdsdage om året - forår og efterår.

På arbejdsdagene møder alle forældre op med børn for at vedligeholde og rengøre det hvide hus og hytten i skoven, samt omgivelserne omkring.

Vi udbedrer skader på legepladserne, bygger nye udfordringer til vores børn og har nogle hyggelige dage sammen både børn og voksne.

Har du ikke mulighed for at deltage på arbejdsdagene, bliver du tildelt en opgave som pudsning af vinduerne, klipning af hæk eller andet, som ikke blev nået på dagen.

Fødselsdag i Koglerne – under corona

Fødselsdag er en stor dag for barnet! Koglerne fejrer alle børn med flag, sang og en lille ceremoni. Desværre skal vi pga. coronavirus i øjeblikket overholde forskellige retningslinjer, og kan ikke gøre helt som vi plejer.

Fødselsdag i Koglerne: Når der fejres fødselsdag i Koglerne sker det primært om formiddagen kl. 9.30-10, men det kan også foregå til eftermiddagsfrugt.

Desværre kan forældre i øjeblikket IKKE deltage i fødselsdage i børnehaven, men vi sørger selvfølgelig for at holde en festlighed for barnet alligevel.

Her medbringer barnet typisk lidt lækkert at dele ud, men pga. risikoen for coronasmitte skal det i øjeblikket være noget, der er pakket ind, som personalet kan stå for at dele ud. Fx et par pakker kiks, flødeboller eller andet i indpakning.


Privat afholdelse af fødselsdag:
Anbefales pga. coronasituationen i øjeblikket IKKE af sundhedsmyndighederne.

Når forholdene igen tillader det, har vi følgende retningslinjer for private fødselsdage:

Vælger man at holde fødselsdag uden for børnehaven, er det vigtigt at ingen børn føler sig fravalgt. Det er derfor ikke acceptabelt at plukke i børnegrupperne, og det betyder, at man ved fødselsdag inviterer enten:

• Alle børn i børnehaven
• Alle piger
• Alle drenge
• Alle Trin-for-trin børn

Tal med børnehavens personale om, hvem der hører til i barnets gruppe, inden der inviteres til fødselsdag. På den måde undgår man, at nogle enkelte børn fra gruppen står tilbage og bliver kede af det. Det er meget sårende for børnene, hvis de føler sig fravalgt og holdt udenfor.

Vi henstiller i øvrigt til, at uddeling af invitationer altid er forældrenes ansvar og ikke personalets. I det tilfælde, hvor et barn er forhindret i at deltage i en fødselsdag, men gerne vil give fødselsdagsbarnet en gave, beder vi også om, at det sker i privat regi.

Mvh Bestyrelsen og ledelsen i Koglerne

 

Navn i tøj, huer, vanter, støvler, drikkedunk, madkasser mm. er en stor hjælp for både fast personale, vikarer, andre forældre og familiemedlemmer/venner, der henter børn.